Wien, here we come

idag ska jag och familjen åka till Wien och hälsa på min syster som pluggar där. En lång weekend, ska bli jätteskönt. Hoppas på en hel del sightseeing, shopping, bra väder och god mat.


Singel

Jag är singel och jag trivs med det, jag trivs fruktansvärt bra med det, jag trivs så pass bra att jag faktiskt blir lite rädd.

För just nu kan jag bara komma på ganska trista saker med att ha en pojkvän.

- Man ska umgås hela tiden
- Man måste kolla med honom om det går bra att göra något
- Man blir svartsjuk
- Man blir känslomässig och kan börja gråta och bråka
- Man måste kompromisa
- Man måste sova ihop med någon som kanske snarkar
- Man blir störd på morgonen om man inte behöver gå upp samtidigt
- Man måste alltid ha en ombyte med sig
- Man ska boka in parmiddagar
- Man ska vara relationship-succesfull
- Man ska vara mysig och äta chips och dipp framför den obligatoriska fredagsfilmen
- Vännerna blir sekondära, fram tills den dagen förälskelsen har lagt sig och man vill plötsligt börja umgås med sina vänner igen, fast gärna då bara gå och fika eller shopping. "För krogen är ju så förra året"
- Man kan plötsligt inte gå hem från tunnelbanan ensam utan ska helst bli hämtad
- Man ska äta söndagsmiddag hos sina föräldrar
- Stå ut med sportspegeln eller dylikt

Okej, jag kan komma två saker som är positiva
- Sexet
- Sällskap på söndagar

Just det, har jag nämt att jag ska på en date på söndag?

Nu är det bevisat

Nu är det äntligen bevisat, sommar tid kan vara hälsoskadligt, läs artikeln här!

Det är det jag har hävdat hela tiden, jag får jetlag av att ändra till sommartid/vintertid. Sen ska vi inte prata om mörker urhvudtaget. Det mår jag sämst av. Men som tur är så är en resa till Spanien inbokad över jul och nyår, så då blir det mycket ljus och värme.

Helgens planer ser ut som följer, snart ett gympass, och sedan en eller två eller tre drinkar med J, börjar på Rival på söder, slutet, än så länge okänt. Lördagen blir shopping, fika, middag och massor med film. Söndag, träning och en middagdate i stan. En riktigt skön helg med ganska lugna planer. Sen ska jag njuta till 100% av den extra timmen man får sova. Sova är en av mina absolut favorit hobbies. Tyvärr är det ingen hobbie man kan skriva om i CV:et.

Nästa vecka åker jag till Wien och hälsar på min syster, ska bli så himmla roligt och jag längtar verkligen dit. Ska bli skönt att få några dagar ledigt med miljöombyte innan prognoser och bokslut tar greppet om en på jobbet.

Im on the roll

Nu händer det grejer....eller ja det kommer nog att hända grejer framöver. Förändringens vindar blåser.

Någon som kommer ihåg den gamla slagdängan??

Änyway nu svamlar jag, men jag säger som en vän sa, "kan du så kan jag" så kom ihåg

kan jag då kan definitivt du

vill ni veta mer, ring! :)

Helg igen...

Nu är det fredag kväll och jag har fått massor gjort på jobbet även om det var lite av en konstig dag. Hann förbi min gamla grundskola som firade 60-års jubileum. Träffade alla mina gamla lärare som finns kvar på skolan. När min mellanstadielärare kom gående mot mig och sprack upp i ett leende och slängde ut armarna i luften så kändes tårarna i långt borta. I eftermiddags var jag och tränade en timmme på gymmet. Nu har jag ätit middag och snart börjar Idol och sen "fredag hela veckan". För er som känner mig, vet att jag börjar garva bara jag tänker på "hej baberiba-gänget".

Helgen blir en ganska lugn helg, men det kommer definitivt bli intressant. Massor med roliga saker inbokade. Bland annat en fika med en long gone friend, middag med en god vän och en brunch på söndagförmiddag med en date.

Well, jag ger er inte mer....:)

ha en bra fredag!

Domen i stureplansmålet

Är det verkligen en framgång för kvinnor att det blev en fällande dom? Ska det behövas 46 skador där bland ett söndertrasat underliv för att få två män att fällas för våldtäkt. Vad behövas nästa gång, att dö?

Men men, alla kvinnor i världen ljuger om att bli våldtagna och alla män är oskyldiga. Ofcourse!
Sen att kvinnor inte litar på män, att kvinnor är rädda att gå ensamma i mörker eller kan bli misshandlade och mördade i sitt egna hem behöver vi väl inte bry oss så mycket om. Jag menar det verkar ju födas tillräkligt med kvinnor i allafall så om några blir mördade, skadade för livet eller lever i rädsla för män skadar väl ingen. Så kan vi fortsätta så forever and forever.

När en kvinna blir våldtagen slår rädslan för att bli misshandlad och väldigt skadad till. Mäns styrka sitter i musklerna och det är under det förtäckta hotet kvinnor och barn lever varje dag. Hur mycket motstånd skulle du göra?

Jag tror att kvinnorna i vårat i samhälle kommer att göra en mycket tyst men effektiv revolution mot mäns våld och förtryck, vi kommer att ta hand om oss själva. Vi kommer att se till att vi har tillräkligt med utbildning, bra jobb, fixar bostad och till slut barn på egen hand. Kvinnor som inte blir trodda av polis, myndigheter och domstolar kommer att leva vidare sina liv antingen på bidrag som sjukskrivna eller genom att skapa kvinnoforum. Men dom kommer att leva vidare.

Om våra domstolar och lagar inte lär ut vad som är rätt och fel, vem kommer att göra det. Vem kan verkligen med tyngd säga att det är fel att ha sex med kvinnor mot deras vilja. Vem kan säga att män är empatiska och sympatiska när våra domstolar säger att män behöver inte förstå att man gör någon illa. Var är männen som säger nej till den här beskrivningen? Var är männen som säger nej till våld mot kvinnor, var är männen som skickar starka signaler om hur en riktig man är.

Man säger till kvinnor att välja män som är jämställda men vem lär män att vara jämställd? Jämställd är inte att laga mat och tvätta sin egen tvätt. Att vara jämställd är att förstå att vi lever i ett könsegreragat samhälle där kvinnors arbete nervärderas, där "kvinnliga" attribut och sätt att kommunicera inte räknas. Där unga kvinnliga framstående personer uppmans att skjuta sig själv.

Det är inte det Sverige jag vill leva i. Jag vill leva i land där problematiken med genus alltid finns och tas upp och disktueras. Jag vill lita på våra rättstat där varje man och kvinna är lika mycket värd. Jag vill veta att mina mänskliga rättigheter tas till vara och bevakas i varje myndighet och rättsinstans.

Miljön

Idag tänkte jag blogga om miljön och vad jag gör. Well, jag gör igentligen inte speciellt mycket och det jag gör är väl ganska nypåtänkt. Men att mijön är otroligt viktig och att vi har inga som helst ursäkter är en sak som är säker. Vi kan inte vänta på att våra politiker ska hitta på nåt - för det kommer dom inte göra. Ingen politiker kommer att stifta hårdare lagar än något annat land och de kortsiktiga ekonomiska vinsterna är alltid viktigare än de långsiktiga hållbara satsningarna. Min rädsla ligger i vad våra barn kommer att få uppleva av den här världen och vad kommer dom att tycka när dom tittar på oss med fördömmande ögon. Vad gjorde du mamma? vad gjorde ni för att vi skulle kunna andas luften, bada i haven, se vilda djur och inte dö i cancer i förtid? Det är vi som är mänskligheten och det är vi som äger problemen och lösningarna. Tänk när människor ställer sig upp mot förtryckar regimer, kräver demokrati och männskliga rättigheter, det fungerar (jag är alldeles säker på att det kommer fungera i Burma också). På samma sätt måste vi forcera lösningarna inom miljöpåverkan också. Det är vi som måste köpa bilar som går på förnyelsebara bränslen, det är vi som måste köpa lokalproducerat och ekolgisk mat och det är vi som måste välja de miljövänliga alternativen. Våra pengar och åsikter styr marknaden!

Det här gör jag:
- försöker att återvinna så mycket förpackningar som möjligt, allt från kartongförpackningar, konserver, pet-flaskor, glas, toarullar (ja de går som förpackningar), plastflaskor, ja nästan allt kan du återvinna.
- försöker att låta bli att ha vatten rinnande
-minska på elförbrukningen
- köper ekologisk mat (i många fall är den faktisk inte dyrare än "vanlig" mat) Detta har två sidor, både den ekologiska men även vad jag faktiskt stoppar i mig. Det är min kropp.

Det här ska jag göra
- byta till lågenergilampor
- lära mig mer om återvinning ( inom bland annat smink och elprodukter)
- hitta fler ekologiska matvaror och miljövänliga alternativ

åh, härliga söndag

Mina söndagar senaste veckorna har varit helt fantastiska. Otroligt produktiva. Jag har städat, tvättat, förberett veckan, tränat, lagat urgoda middagar, tagit tag i dåliga samveten, organiserat och rensat.

Den här söndagen är inte olik alls. Jag har sovit länge, tvätten är på, jag ska städa, sen ska jag träna på gymet och laga fisk till middag.

igår gick jag på stan med mamma och pappa hela dagen. Det finns bara en sak som är säker då, det går pengar. Jag har bland annat köpt nytt bestik. Jag kör vidare på designen Rådman. Har redan en vas från henne, ska förmodligen även köpa ett stort uppläggningsfat från hennes kollektion till köket.

Nu ska jag ner i tvättstugan och sen lunch

Ha en bra söndag

Idol-Ola

Jag läste en intervju med Idol-Ola och i den så sa han något väldigt smart. Han svarade på frågan vad han tycker om recensioner

" jag läser inte recensioner, om jag tycker jag är bra så är det det"

Nu tänkte jag testa den här tesen i verkligheten, du vet för alla oss som inte är sångare, artister, skådespelare eller innehar något annat kändisyrke.

Okej, here we go.

Vid kvartsamtalet i skolan.
Lärare: Du gör inte så bra ifrån dig så det räcker inte till ett mvg.
Elev: Jo, om jag tycker det är bra så är det så

A MVG ges vid nästa betygtillfälle
B Du får det betyg som du presterar som

Vid utvecklingssamtalet på jobbet
Chef: Du presterar inte på den nivån som du behöver göra för att nå resultat si och så
Anställd: Jo, om jag tycker det är bra så är det så

A Du får löneökning
B Du får se dig om efter ett nytt jobb

I verkligheten ser livet lite annorlunda ut och tyvärr så gör det nog det för Idol-ola oxå.

I'm back

Jag är tillbaka i verkligheten efter min UGL-kurs. Shit vad bra den var, alla ska gå en sån här kurs. Den är superbra. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och andra. Jag känner mig både urlakad men även fylld av massor med fina känslor. Tänk om man skulle kunna få göra en sån här sak med sina vänner. Vilken grej det skulle innebära!

I helgen hade jag inga som helst planer och det var absolut rätt att göra efter kursen. Man behövde verkligen landa och smälta allt man varit med om. Så i fredags blev det idol och tidig säng. I lördags en hederlig slappadag med promenad och tv. Idag har varit mer produktiv. Jag har fått bort massor med papper och dåliga samveten, som att jag har gjort mitt ITP-val. Äntligen! Jag har tvättat, tränat och storhandlat.

Veckan är ganska lugn. Jag ska dock till Örebro på tisdag i jobbärenden, men har passat på att boka in en gammal kompis på fika. Blir nog en sväng upp till universitet och grankotten, in the name of sentimentalitet.

På torsdag ska jag klippa mig, nu blir det nog en hel del av håret som åker av. Det är alldeles för långt och händelselöst för mig. Blir nog en färgbyte oxå. Kan kanske bli en middag med en kompis på kvällen, men det verkar stört omöjligt för oss att få till en tid att träffas, så det står till hoppet i den frågan.

Hoppas ni har haft en härlig helg, nu är det nya krafttag framöver.

Jag känner mig lycklig och stärkt för första gången på mycket länge. Därav den passande rubriken.

UGL-kurs

Jag är borta på kurs hela veckan, det är den kända/ökända UGL-kursen jag ska på. Jag är ganska nervös men samtidigt förväntansfull, vi får se i slutet av veckan om jag har överlevt. Jag har hört så många olika vitnessmål om denna kurs men jag hoppas på att jag kommer hem med helt nya självinsikter som är positiva för min fortsatta karriär. Det sköna är att jag ska få bo på hotell/konferensanläggning och inte behöva tänka på något annat på hela veckan.  

Ha en bra vecka!