Italientipsen

På min 30-års fest gav mina gäster mig massor med tips på vad jag skulle göra när jag var i Italien. Så nu tänkte jag gå igenom dom för att se hur många jag har uppfyllt

Ha kul - JA, jag har haft så jäkla roligt.
En "fling" - check
Våga prata italienska - jag har prata italienska och jag har gjort mig förstådd. Men det är svårt....
Kom inte hem med en italienare - (tipset från min far) uppfyllt
Relax - så mycket relaxande blev det faktiskt inte, kl ringde varje dag vid halv åtta om inte tidigare. Dock så slutade jag att gå till skolan en vecka tidigare just för att kunna sova och relaxa.
enjoy - Det har jag gjort, jag vet inte hur många gånger som jag faktiskt har sagt till mig själv "det här är helt otroligt". Speciellt när jag flyt omkring i havet och tittade upp mot himmlen och de vakra bergen.
Set a tan - det gjorde jag men jag blev inte lika solbränd som jag brukar då det faktiskt inte var en strandsemester, jag var nog bara på stranden 3-4 ggr i veckan.
Kontrollera vinpriserna - det behövdes inte i Salerno, en flaska gott vin kostade kring 12e
Ät gott - oj det har jag verkligen gjort, vi gjorde ofta så att vi lät servitrisen bestämma menyn och det innebar både riktiga hitar och några inte lika goda rätter.
tanka upplevelser - åh ja, jag åkte till Rom, såg Pompei, Amalfi, Positano, Pasteum och Tropea. Alla upplevelserna var fantastiska på sitt sätt och var balsam för själen. 
Drick massor med gott kaffe - jag är ju ingen kaffemänniska men jag återupptäkte caffelatte, halvljummen i högt glas var perfekt när vi satt på café i timmar.
Köp en lonelyplanet - det gjorde jag, och seriöst den sög. Typ all info i den var felaktig. Men jag använde den till att läsa upp mig på olika platser. (som man ska använda en gudiebok antar jag)
Åk till venidig, Siena - Nej, fel område
kyss minst 50 killar på en och samma bar - räcker det med en?
Ät en ny glass-smak om dagen - nej det gjorde jag inte då glass inte riktigt är min grej. Missade säkert, enligt mina vänner, fantastiska glassupplevelser. Men så är det. 
Unna dig spabehandling med champagne - det får jag nog göra här hemma istället 
Använd solskydd - japp, solskyddet var på hela tiden - speciellt i ansiktet (se punkt ovan, i och med att jag inte blev super brun). Man är ju faktiskt 30-år och vill skydda sin hud. 
Undvik skumma ställen - det fanns inte så många skumma ställen att undvika, men jag åkte å andra sidan aldrig in till Neaple. 
Ät mycket pasta - jodå, det har jag gjort, en månad av pasta innebär många olika varianter, så gott....
Drick gott vin - det har jag gjort, vitt, rosé och prosecco en masse
läs många böcker - det gjorde jag verkligen, klämde väl 7 böcker under semestern, den bästa "3 sekunder" den sämsta "Hypnotisören"
Åk till en vingård - det gjorde jag inte då vin är inte mitt största intresse men jag åkte till en mozzarellafabrik då mat faktiskt är.
Hitta en stilig italienare - räcker det med en norrman?
Ät mycket ost - det har jag verkligen gjort, jag tror inte jag kan komma på en enda måltid som inte innehöll mozzarella, parmesan, feta ost eller blåmögelost.

Jag tycker att jag gjorde väldigt bra ifrån mig, vad nöjd jag är.