förändringar....


Rätt skönt att skriva in sitt schema här i bloggen så har man det alltid tillgängligt. Men förändringar måste nog göras så här två dagar in i veckan.


Måndag: Prognos
Tisdag: Prognos, tvättid på kvällen
Onsdag: Vara på kontoret kl 06, köra till Bålsta, prognossittning, middag hos mamma och pappa, bjöd helt sonika in mig själv i och med att jag kommer vara helt förstörd efter mötet.
Torsdag, jobb, måste få in lite shopping på lunchen, en ny topp från GT till kvällen,  Stjärnklart med jobbet...whooo. Klä upp sig mingla med alla, dricka lite goda drinkar och se lite kändisar uppträda.
Fredag: Bakis/normalt jobb, träning, kvällen, lite olika bud, 
Lördag; städning, shopping, mat inköp, julpyntning och jullåtar på repeat, kvällen - film
Söndag, adventsfika med mina vänner


en bra fortsättning på en bra dag

Det var ett tag sedan jag skrev och det har hänt en hel del faktiskt.

I helgen blev det premiär på nya stället Ambassadeur, rätt så okej. Stureplan har flyttat en bit upp på Kungsgatan och det märks på gästerna. Raggfaktorn var lika med noll, och det är riktigt trist. Jag vill möta ögon överallt hela tiden. Plus att måla hela stället vitt är inte helt lyckat, det blir aldrig riktigt mörkt. Man vill ha det lite mörkt och cosy när man är på krogen, kunna hångla och möta sexiga blickar i halvmörker när man är riktigt jävla snygg.

I måndags blev det inspirationsdag på Oscarsteatern. Riktigt bra och roligt. Blandade föreläsningar från stora kändisar som till organisationsgurus. Tommy Körberg var det och sjöng, körde lite skämt där emellan som jag vred mig lite i stolen över, men de medelålders damerna i publiken älskade honom. Vi fick sjunga tillsammans med Gabriell Forss också. Det var riktigt kul. Jag kanske ska börja i kör. Speciellt i hans, man märks inte riktigt lika mycket i en kör som består av 900 personer. Johan Rehborg körde stå-up, han var rolig men lite grov. En brandman som skadades i en brand berättade om sin kamp tillbaka och hur han upplevde världen halvblind i en sjukhusbädd och hans motivationer för att kunna gå tillbaka till ett normalt liv. En annan kille föreläste om kommunikation mellan människor. Han var så jäkla bra. Ann Söderlund var där och berättade om kombinationen barn och karriär. Tre barn på fyra år. Är man verkligen så dum? Man måste gilla att ligga. En hel dag med många skratt och eftertänksamheter.

Idag har varit en mindre lyckad dag. Har hunnit med mycket på jobbet men har också upprört mig massor över inkompetenta människor på mitt företag. Jag blir tokig på våra så kallade "support" avdelningar. Sen fortsatte denna trevliga dag med att hela vår prognos som vi har lagt, och satt i två dagar med, har gått åt helvete när massor med kostnader dunkade in som vi inte hade koll på. Jag och min kollega fick sitta över i kväll och lägga en ny prognos. Imorgon måste jag vara på jobbet kl sju för att fortsätta. Vi har fått sänka massor och det blir inte kul att förklara det för chefen (som är på kurs denna vecka). Detta gjorde att jag fick boka av en date som var inplanerad.

Okej nu ser vi framåt, imorgon kommer min goda vän David till Stockholm. Han har med sig en kompis och ska göra en weekend in our beautyfull city. Det blir middag på min nya favorit resturang, Kokyo. Sen blir det någon typ av pub/bar och förmodligen en utgång.

Sen måste jag nog jobba lite i helgen eftesom allt blev framskjutet. Ska nog städa lite också, och förhoppningsvis en fika på stan på söndag.

nästa vecka vill jag att det blir mer träning men tyvärr så tror jag att jag inte kommer att hinna det.

Måndag: Prognos
Tisdag: Prognos, tvättid på kvällen
Onsdag: Prognossittning Bålsta, träning??
Torsdag, jobb, Stjärnklart med jobbet...whooo. Klä upp sig mingla med alla, dricka lite goda drinkar och se lite kändisar uppträda. Diskuterade kläder med J idag, det blir nog lite glam. Så kul, Eller hur J??
Fredag: Bakis/normalt jobb, träning, inga planer för kvällen....låter bra med soffa, idol och fredag hela veckan.
Lördag; städning, shopping, mat inköp, julpyntning och jullåtar på repeat, kvällen?? någon som vill leka?
Söndag, adventsfika med mina vänner


Var glad, solen skiner

Balt Balt Baltazar....

Internt skämt som bara måste skrivas ner.

Sitter här och funderar på vad jag ska göra idag, funderar faktiskt på att ta mig till söder och ta mig en liten sväng.

Ha en bra lördagdag

Se det snöar...

Vilken chock i morse när jag klev upp och såg att snön yrde utanför fönstret. Men nu börjar julkänslan plötsligt smyga sig på. Jag har redan börjat planera för ett glöggkalas, funderat på vad jag ska köpa för julpynt och få den där myspyskänslan. I vanliga fall så börjar jag alltid lyssna på min julmusik redan första december och dricka julmust.

Det blir nog en liten promenad idag även fast jag är lite orolig för min stackars mage. Den mådde alldeles bra i morse men sen åt jag frukost och började röra på mig här hemma, och nu så mår den inte så bra längre. Usch
Jag har funderat på om jag drog olyckan över mig själv genom att utmana ödet i förr förra inlägget. Nja, för det första så hade pappa något liknade strax innan vi åkte till österrike, och sen är det här inte influensan. Så jag håller fast vid inlägget, även om jag inte har tid för det här alls.

Jag såg i min lilla överblick av veckans planer att ingen träning har fått plats. Så det får bli träning på fredagkväll och lördagdag.

sjukis

I natt vaknade jag vid halv tre tiden med jätteont i magen. Så jag låg och vred mig i smärtor fram till ungefär halv sex när jag äntligen somnade ordentligt. Sen sov jag fram till halv tolv med små undantag som ringande kollegor och frukost. Vid ett åkte jag till jobbet och jobbade undan några timmar. Imorgon blir jag hemma oavsett hur jag mår, men jag mår inge vidare nu så det ser ju inte bra ut. Den här veckan är verkligen inte en bra vecka att bli sjuk. Massor med saker inplanerade från och med onsdag.

Tisdag: Jobba hemma, tvättid på kvällen.
Onsdag: 2 viktiga möten ett i farsta ett i Upplands-Väsby, Solvalla på kvällen
Torsdag: P4 sittning hela dagen, ansiktsbehandling på kvällen
Fredag: P4 sittning, förmodligen en träff med en kompis
Lördag: Förmodligen IKEA, eller shopping i Farsta Centrum, utgång
Söndag: Bakisdag

Jag har verkligen inte tid att vara sjuk.

Men nåt som jag inte har gjort på länge och som passar bra när man är sjuk är en lista.

Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Allmänt nere och ont i magen, plus supertrött fast ungefär 14 timmar sömn.
Favoritgodis: Lakrits
Är det nåt du absolut inte äter: Korv annars det mesta
Kläder just nu: H&M strumpor, Levi´s jeans, vitt linne från Gina Tricot, Grå kofta från Stradivarius, varken parfym eller smink
Musik just nu: Energy 105,1, alla partymusik som finns
Vad sa du senast: Pratade med pappa i telefon och berättade sjukstatusen
Favorit-hangout: Coffie på birger Jarlsgatan, gott kaffe, mysig musik. Kokyo, japansk resturang på sveavägen, en ny favorit.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? tidepok kan jag nog inte säga, men om jag fick välja ett annat årtionde så skulle jag välja 1965-1975, uppleva lite woodstock, bra musik, lite "live and let live", man slapp nog mycket oro på den tiden.
Fisk eller badkruka: Badkruka big time
Saft eller alkohol: ingen saft, knappt någon alkohol, men lite vodkabaserade drinkar går definitivt ner
Hur många kuddar sover du med: 3
Favoritväder: Sol och varma nätter
Om du var fast på en öde ö, 5 saker att ta med: Dator m. internet, mobiltelefon, bikini och en snygging.
Spelar du nåt instrument: Nej, men jag har både tagit pianolektioner och flöjtlektioner.
Morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska
Sparare eller slösare: Spara
Vem är viktigast för dig: Vilka är viktigaste för mig, min familj till 100%
Bästa film: oj... jag måste nog säga att den bästa filmen jag sett på länge var den tyska filmen "undergången" (tror jag den hette) som handlade om Hitlers sista dagar i bunkern i Berlin, baserad på hans närmaste sekreterares historia.
Tror på liv på andra planeter: Ja
Kommer du ihåg din första kärlek: ja, en söt liten pojke i samma lågstadieklass
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej, det gjorde jag nog inte ens då
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet
Tror du på mirakel: Absolut
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: jag ser mig som tolerant mot andra männsikors livåskådning, livsval och bakgrund. Men jag behöver definitivt inte dela deras åsikter.
Har du en besatthet? Väskor, väskor och ytteligare väskor och läppglans

Jag har sett mig själv som gravid vs. en ordentlig magsjuka i från min ideal vikt

Tack för den televerket, jag har sett mig själv på bild, och jag kan ju bara säga att jag vet hur jag kommer att se ut när jag är gravid. Och så ser jag redan ut nu.

Jag kan helt enkelt inte gå ner i vikt. Jag vet inte hur man gör. Jag var liksom inte riktigt den som behövde gå ner i vikt när jag var yngre. Men nu är man inte yngre längre och kilorna har smygigt sig på. Hur ska jag göra? Om jag börjar träna så orkar jag helt enkelt inte äta mindre för då orkar jag inte träna. Samtidigt som jag faktiskt uppskattar en stark och smidig kropp istället för smal. Men risken finns ju att jag bara kommer att gå upp i vikt eller inte röra mig en milimeter.

Nä ge mig en ordentlig magsjuka så kanske dom där tre kilorna försvinner av sig själv. Men i och med att livet är så ironiskt så har jag inte fått en enda maginfluensa de senast femton åren. Så nu utmanar jag ödet och skriver om det här så får vi se om jag får den det här året. :)

Hemma och tillbaka på jobbet

Kom hem i söndags efter fyra fantastiska dagar i Österrike. Österrike är ett av de vakraste länderna (efter Sverige) i världen. De höga bergen med alla höstfärgerna, små städer med gamla hus och Donau. Bilder kommer. 

Nu är man tillbaka på jobbet och nu är det lite av lugnet före stormen. Det blir några intensiva veckor fram till jul. Det känns skönt att veta att den 22nde så går flyget till Spanien. 

Träningen går bra, uppe i tre till fyra gånger i veckan. Men jag börjar faktiskt tycka det är riktigt kul. Planerar till och med mitt liv utifrån det. Men det händer inte mycket på kroppen (känns det som iallafall). Jag har ju ett antal kilo fett att gå ner. Jag håller på och funderar ut vad jag ska unna mig själv i slutet av juni när vi har gjort vägning och konditionstest nummer två. Lutar åt två alternativ som jag håller för mig själv för tillfället. 
     Jag hade en otroligt bra kondition men fett halten var det mindre bra med. Hua mig! Nu är det bara nyttigt mat och träning som gäller så kanske det ordnar sig. 

I dag vann jag vår tippning i allsvenskan på jobbet. Hur det gick till, ja det kan man ju verkligen undra. Men jag gjorde som varje redig tjej gör. Jag följde en proffstippare i tidningen och det ledde till att jag blev 500 kr rikare.
 
Jag borde verkligen höra av mig till massor med folk. Men jag orkar verkligen inte. Det dåliga samvetet gnager.

Sist men inte minst, stort grattis till lillasyster som fyller 22 år idag. Hoppas din dag har varit bra och din kväll ännu bättre. Kram!