jag tror jag är ordknarkare

Jag älskar att läsa och jag läser hela tiden, jag konsumerar texter som andra byter troser (well det gör jag oxå). Men det jag vill säga är att jag är förmodligen mer intresserad av att läsa än att jag är intresserad av vad texten handlar om. Jag har svårt att äta mat utan att läsa något, jag läser alla tidningar på nätet, i pappersform så fort jag får möjlighet, långa artiklar och korta notiser, jag läser böcker, jag slukar dom och ibland är det riktigt svårt att komma ihåg vad det handlade om, jag läser när jag sitter på tunnelbanan, när jag åker långt med bilen. Jag har lärt mig mycket på att läsa och berört många olika ämnen. Nu har jag börjat ägna mig åt radio också. Jag lyssnar på P3 och P4 på dagarna, massor med härliga långa rapportage med ord, inga bilder utan bara ord. 

Ska faktiskt tillägga att jag ser nästan aldrig nyheterna på TV, jag hatar TV-nyheterna och blir bara arg när jag ser dom. Dåliga bilder, dåliga frågor, bestämd ordning. Nej tack.  

dygnet runt avslutades med en lunch

Älsklingen har jobbat mer eller mindre dygnet runt de senaste två veckorna. Men idag, i och med min halvdag, så fick vi lite tid att umgås med varandra. Så vi gick och åt en lunch på Mäster Anders som avslutades med en underbar chocklad mousse. Det var underbart att få några timmar med J utanför lägenheten och kunna snacka på bara, och knappt något jobbsnack.

Har även lämnat över nycklarna till de nya hyresgästerna, (check). Så himmla skönt att det är klart. Nu kan jag släppa den grejen. Allt är ordnat med inflyttandet! Nu väntar vi bara på att det ska bli den 15 november och den inneboende vännen ska flytta och sen får vi börja fixa och dona här hemma.

Nu är det helg och veckan gick lika fort som vanligt, men den här helgen ska jag bara ta det lugnt. Ikväll blir det Idol och imorgon halloweenfest och på söndag firar jag och J nio månader. (ojdå det kanske inte blir så lugnt) :)

ha en trevlig helg!

Jag filar på min lista och detta hamnar faktiskt under mat

Stryker och kommer på ytterligare grejer att sätta upp på listan, det kommer nog aldrig att ta slut. Men man får se det som små framsteg för varje grej som blir fixad. Idag har jag shoppat lite, två toppar i en underbar mörk lila färg. En glansig blus-skjorta som jag ska ha på lördag när vi ska fira Js farmor och farfar som firar 60 års bröllopsdag. Fatta 60 år, det kommer man aldrig komma upp i om man inte lever sjukt länge. Min kära mor och far firar 29 år den 3 november.

Imorgon ska jag börja flyttstäda min lägenhet, usch vad tråkigt. Ska börja med att förebereda redan idag och ska hämta dammsugare hos mamma och pappa. (Jag har inte hittat damsugarpåsar till min dammsugare ännu så den har varit obrukbar i ett par månader). Varför ska det vara så svårt med dammsugarpåsar för? (Ska nog tilläggas att jag har inte bott där heller) Köket och badrummet blir nog jobbigast, frosta av frys och göra rent ugn. Men men, det är bara att hugga i.

Jag har fått lov att planera söndagen med minimalt med gnäll från J, vi ska göra några saker som jag tror att han kommer tycka är lite tråkiga men även roliga och mysiga saker ska hinnas med. Jag ska laga söndagsmiddag, förra söndagen gjorde J kalvstek med kokt potatis, ärtor och brunsås. Vilken husman! Idag blir det rester iform av pyttipanna på den kalvsteken. Jag funtar på att göra något italienskt med både förrätt och varmrätt.

That was it so far

SAMBO!

Flytten gick bra och fort. Vi var klara vid halvtolv, då var allt uppburet och vi påbörjade lunchen. Det känns inte så annorlunda alls, vi har i praktiken bott ihop sen i sommras och umgåtts med varandra varje dag sedan april. Men det som känns konstigt är att ha mina möbler och saker i lägenheten. Vi har inte fått iordning något ännu, bara lite i sovrummet men det kommer dröja innan vi kan börja inreda på riktigt.


Typiskt

Jag blir när intill aldrig sjuk, men nu dras jag med en envis hosta och kli i halsen. Det har inte brytit ut på riktigt ännu och jag undrar hur mycket som igentligen bara är stress. Flytten går ju som sagt på lördag och det finns mycket kvar att göra även om jag börjar se ljuset i tunneln. I natt sov vi för första gången i vårat nya sovrum, det är ett mycket stort rum kan man konstatera, sängen bara försvann. Men snart så blir det mer möbler där inne och mysfaktorn kommer öka. Just nu är det mycket minimalistiskt, en säng, ett sängbord och en stol. Kontoret är dock desto mer överbelamrat och vardagsrummet är iordning för att ha mina grejer där tills vi kan börja inreda på riktigt.

Har ju börjat packa hemma hos mig och jag gav mig på köket igår, började en låda med köksgrejer som inte ska med, det blev faktiskt rätt så mycket grejer. Det är även så himmla skönt att slänga. Förut hade man en tendens att spara på det mesta men nu känner jag att "nä den där är inte så himmla snygg och vill jag ha en sån så köper vi det" så pang ner i den svarat sopsäcken eller ner i "spara"-kartongen. Till exempel hittade jag fyra ganska fula glöggmuggar - dom åkte i sopen, skönt! Eller den lilla kaffeservisen (som ingen människa under 40 dricker kaffe ur) åkte ner i sparakartongen.

Men man kan bara konstatera en sak och det är att jag är grymt omotiverad att vara på jobbet just nu. Helst skulle jag vilja ligga under täcket eller fortsätta packa.

Uppdatering of the list

FÖRBEREDELSER
 • informera vissa berörda
 • Inflytt 18 oktober 2008 
 • Packa fredag v. 41, måndag, onsdag och torsdag v. 42
 • Säga upp el och hemförsäkring
 • Rensa i förråd, slänga i konteiner, bära ner möbler till förrådet
 • Städa min lägenhet
 • göra rent ugn
 • frosta av frys
 • tömma det sista
 • olja in bänkskivor
  fixa dörrpost
  ta bort trasig internetsladd

  ta ner Stringhylla från väggen
  ta ner TV-bänk från väggen
  Andrahandsuthyrning 1 år, lägga upp min lägenhet på bostaddirekt.se
 • boka in möjliga hyresgäster, måndag den 15 september
 • boka in möjliga hyresgäster, måndag den 23 september
 • Skicka efter ansökan om andrahandsuthyrning
 • Kontakt med hyresvärd för ev. renoveringar

•-         1. Walk-in closet

rensa, slänga, bära ner i förråd

slipa golv

lacka

måla väggar

måla lister
inredning, åka till IKEA
belysning

sätta upp hyllor
köpa skruv och plugg
- köpa konsoller, IKEA
köpa ytterligare en garderobsstång, IKEA

·-         2. Sovrummet
-Fixa med elsladdar
- Sätta upp spegel på väggen
- Sätta upp TV på väggen
- Rensa ur sängkläder och handukar

- Ställa iordning kontoret
Rensa ut kontoret

Spackla och tejpa
Byta sovrummet och kontoret med varandra

Inköp av målarfärg och tillbehör
Måla om sovrummet

·-         Köket -

Förberedelser för diskmaskin

slipa och inolja bänkskivor
Rensa ur
Ta bort träställning

•-         Champagnerummet

·-         Hallen
                  - tömma serveringsgången

         Vardagsrummet
Inredning av vardagsrummet

 • Möbler
 • Sätta upp skylt på dörren
 • Ekonomi
 • Inventarier
 • Inköp av saker
 • Diskmaskin
 • Byrå
 • dushdraperistång
 • mörkläggningsgardin
 • garderobsstång
 • Post  - skriva sig på adress
 • Internet uppsagt från den sista november
 • Bil?
 • Städhjälp?
 • Banken

Mardröm

I natt drömde jag en riktig mardröm, jag hade missat flytten. Men en så länge så har jag 3 dagar kvar och kommer nog inte glömma bort att jag ska flytta.

Ett försök till måndagsbloggande

Eller det är ju bara att glömma det jag kommer skriva om hände ju i helgen.

Vi är klara med renoveringen av sovrummet!! Det blev så fint, och vitt. Vi målade och sen gjorde vi rent alla detaljer, tvättade fönster och golv och nu är det klart för inflytt av sovrummsmöblerna. Åh det känns så skönt. Vad mycket man hinner på en helg endå. Jag är även sjukt stolt över det jag och J åstadkommer. Helt själva har vi nu renoverat ett sovrum och en garderob.

Den här veckan känns som det kommer bli ett prov i effektivitet. Jobba massor och packa och fixa i två lägenheter på kvällarna. Men vi kommer att klara det och sen efter lördag kan jag pusta en vecka eller så.

Imorgon ska vi iväg på ledningsgruppsmöte på Hasseludden, ska bli fantastiskt skönt. Vi kommer få massor med jobb gjort, äta gott, någon typ av lugnade aktivitet och bad. Skönt!

Ha en bra vecka!


Helgen står för dörren - igen!

Det känns som jag bara bloggar på fredagar, att det är helg snart eller berättar om helgen. Det har blivit en helgblogg det här. Men nu är det fredag igen och helgen är fullpackad och det är exakt det jag ska börja med ikväll - packa.

Jag har ungefär 3 kvällar nästa vecka  att packa ihop min lägenhet plus att förbereda inför flytten på lördag nästa vecka, så jag måste börja redan ikväll, det får bli framför idol. Sen ska vi förhoppningsvis få ordning på det nya sovrummet.

Tack för en trevlig fika igår V :)


lite reklam

Nu har jag förmodligen just godkänt lite smygreklam på min lilla blogg. Komiskt!


Adressändring, och ett äntligen!

Jag har gjort adressändring idag, känns så jäkla bra!

Jag som är ekonom borde ju på något sätt gå in och kommentera finnaskrisen (jo, om man nu förstod något utav det) jag vet bara att jag blundar hårt när jag tänker på fonder och pensionspengar och jublar lika högt när riksbanken idag gick in och sänkte reporäntan.

Helgen innehöll massor med mys och jobb. Jobb i form av att slänga jättetunga möbler och packa ihop ett helt rum. Men det gick bra och vi blev av med en otymplig garderob som gått sönder och ett byrå som även den gått sönder. Don´t we love IKEA. Detta företags möbler är otroligt tunga och jag bar och slet som aldrig förr. Till detta vill jag även lägga att jag hade under lördagen på centralbadet kört gym i en timme och simmat i 40 minuter. Så kroppen var rätt så slut. Nu håller vi på och spacklar och fixar lite varje kväll. På lördag blir det att måla.

Nu är vi på upploppet en och en halv vecka kvar till flytten. Nästa vecka är det packning som står på agendan.

Den där natten i baren som förändrade mitt liv

Den meningen for igenom mitt huvud alldeles nyss och jag var bara tvungen att skriva ner den. Tänk vad en liten händelse kan göra för att leda in sitt liv på helt nya vägar. Det jag upplever nu är magiskt.


Helgen står för dörren

Igen, det går så fort

Denna helg ska bli jättemysig, vi ska nämligen till centralbadet på lördag och njuta. J fick det av mig i födelsedagspresent. Vi ska börja med härlig frukost där och sen blir det bad i alla olika bad, bastuar och bubbelpooler, sen ska J få en timmes massage och jag gå nog in i gymmet och kör ett pass. Det blir lite som att fira både hans födelsedag, att min lägenhet är uthyrd och att vi firade 8 månader i torsdags. 
 
Ikväll blir det att rensa ut och börja packa in i mitt förråd. Grovsopconteinern finns på plats i helgen så måste passa på. På söndag blir det att flytta på kontoret hemma i lägenheten till sovrummet då kontoret ska renoveras och bli vårat framtida sovrum istället. Det ser jag verkligen framemot.

Vad ska ni göra?

Kontrakt är skrivet

Äntligen!

Det kändes så bra igår efter kontrakt skrivningen, både jag och J var helt saliga igår kväll, det känns så härligt. Vi ska fira med lite bubbel på lördag efter vår dag på Centralbadet. 

Vi ska bli sambo, på riktigt.