Domen i stureplansmålet

Är det verkligen en framgång för kvinnor att det blev en fällande dom? Ska det behövas 46 skador där bland ett söndertrasat underliv för att få två män att fällas för våldtäkt. Vad behövas nästa gång, att dö?

Men men, alla kvinnor i världen ljuger om att bli våldtagna och alla män är oskyldiga. Ofcourse!
Sen att kvinnor inte litar på män, att kvinnor är rädda att gå ensamma i mörker eller kan bli misshandlade och mördade i sitt egna hem behöver vi väl inte bry oss så mycket om. Jag menar det verkar ju födas tillräkligt med kvinnor i allafall så om några blir mördade, skadade för livet eller lever i rädsla för män skadar väl ingen. Så kan vi fortsätta så forever and forever.

När en kvinna blir våldtagen slår rädslan för att bli misshandlad och väldigt skadad till. Mäns styrka sitter i musklerna och det är under det förtäckta hotet kvinnor och barn lever varje dag. Hur mycket motstånd skulle du göra?

Jag tror att kvinnorna i vårat i samhälle kommer att göra en mycket tyst men effektiv revolution mot mäns våld och förtryck, vi kommer att ta hand om oss själva. Vi kommer att se till att vi har tillräkligt med utbildning, bra jobb, fixar bostad och till slut barn på egen hand. Kvinnor som inte blir trodda av polis, myndigheter och domstolar kommer att leva vidare sina liv antingen på bidrag som sjukskrivna eller genom att skapa kvinnoforum. Men dom kommer att leva vidare.

Om våra domstolar och lagar inte lär ut vad som är rätt och fel, vem kommer att göra det. Vem kan verkligen med tyngd säga att det är fel att ha sex med kvinnor mot deras vilja. Vem kan säga att män är empatiska och sympatiska när våra domstolar säger att män behöver inte förstå att man gör någon illa. Var är männen som säger nej till den här beskrivningen? Var är männen som säger nej till våld mot kvinnor, var är männen som skickar starka signaler om hur en riktig man är.

Man säger till kvinnor att välja män som är jämställda men vem lär män att vara jämställd? Jämställd är inte att laga mat och tvätta sin egen tvätt. Att vara jämställd är att förstå att vi lever i ett könsegreragat samhälle där kvinnors arbete nervärderas, där "kvinnliga" attribut och sätt att kommunicera inte räknas. Där unga kvinnliga framstående personer uppmans att skjuta sig själv.

Det är inte det Sverige jag vill leva i. Jag vill leva i land där problematiken med genus alltid finns och tas upp och disktueras. Jag vill lita på våra rättstat där varje man och kvinna är lika mycket värd. Jag vill veta att mina mänskliga rättigheter tas till vara och bevakas i varje myndighet och rättsinstans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback