Kvinna=sex

Om det blir en friande dom i stureplansfallet blir tolkningen av det ganska läskigt. Innebär en friande dom att om jag som kvinna har sex med en man som urartar och det genomförs saker som jag inte vill inte har blivit våldtagen i och med att jag var med på att ha sex från början. Innebär det att män behöver inte bry sig om, om en kvinna vill sluta ha sex mitt i.

Hur många av oss har inte varit med om det, man har varit tvungen att avbryta sexet för att något gör ont eller för att man inte vill ligga kvar i någon typ av ställning. Om det då fortsätts så är det inte ett övergrepp?

I min värld är det det och kvinnor i Sverige måste stå upp för sina egna kroppar och säga NEJ. Anmäla allt som inte har gått rätt till och tvinga det upp i rättegångar. För även om lagen inte är på kvinnornas sida så måste moralen och etiken upperätthållas. Det är inte rätt att skada en kvinna under samlag, det är inte okej att våldta och slå kvinnor, det är inte rätta att lämläsa och döda kvinnor.

Varje man i detta land borde ställa sig upp och säga att dom inte ställer upp på domstolarnas tolkning av manlighet. Att vara man är inte att vara ständigt kåt och inte kunna behärska sig. Att vara man är att vara en människa med empatiska och sympatiska tankar och känslor. Som vill ha ömsesidigt sex där kvinnor får stöna och bevaka sin sexualitet.

En våldtäkt handlar aldrig om sex! det handlar om makt och förnedring.

Så länge som kvinnor inte är lika inför lagen och våra kroppar anses vara allmännt gods att utnyttja som en man behagar så kommer kvinnor aldrig anses vara jämställda med män.

vi kommer aldrig komma in i styrelserummen så länge som män vet att våra kroppar innebär tillgängligt sex. Inför samtycke i lagen såsom EG-domstolen har förelagt alla EU-länder att göra och inse psykologin bakom våldtäkter och sexuellt våld.

Kvinnor äger sin egen kropp, vi ska säga JA till att ha sex, inte behöva säga NEJ!


Att slutföra en tanke

gick uppenbarligen inte så nu loggar jag ut mig här ifrån.

svenska män och kläder

Jag har träffat ett antal svenska män de senaste dagarna med toppjobb. Det som slår mig är hur otroligt dåligt klädda dom är. Kavajer som sitter riktigt dåligt, fula byxor, klumpiga skor. Shit grabben, gå och och få en kostym utprovad från Armani eller Boss.

Jag blir förvånad!

Hälsoinpiration

Idag har jag varit på hälsoinspirationsmöte genom jobbet. Vi har satt igång en hälsosatsning som ska löpa över ett år. Jag har varit en av de som planerat denna satsning.

Föreläsaren var faktiskt väldigt bra, han pratade mest om kosten och hur den påverkar oss och aktivtetens vikt för intag och uttag av energi. Det var skönt att få reda på vilka matvaror som är bra att äta. Hur dålig mat påverkar oss och hur kosten påverkar vår kropp. Det var mycket protein, fett, kolhydrater, aminosyror, syre, dopamin, kortisol-snack. Men det känns så bra att höra hur mycket kosten kan göra för att vi ska må bra. Träningen är viktigt men det räcker med 3-4 ggr i veckan med aktivitet där pulsen går upp.

Jag slutade med chips för två månader sedan, jag har helt enkelt inte rört det. Jag kan vara väldigt duktig med såna saker. Jag bara vet att jag kan nog aldrig mer äta chips i hela mitt liv och det är verkligen så dåligt för kroppen. Jag har börjat träna och jag hoppas att det ska märkas på min kropp snart. Jag försöker att äta mer nyttigt och mer grönsaker än förut. Nu ska jag göra ett riktigt försöka att bli nyttig och få en bättre kondition. Det är för min framtid skull och min kropp.


nu ligger nerverna utanpå

och dom vibrerar av irritation. Jag brukar inte bli irriterad och arg, faktiskt nästan aldrig. Jag är otroligt jämn i humöret. Kan alltid se humor i situtioner. Men nu är det annorlunda.

Vi har en byggarbetsplats på jobbet som borrar och för ett jäkla liv, jag har ett fönster som skallrar så jag blir alldeles tokig och jag får stillestånd av folks konstiga sätt att vara.

Jag ska nog åka hem och sätta mig och jobba i lugn och ro.

Då slipper jag jobbiga kollegor, skallrarnde fönsterrutor och bilande i betong.

Im such a looser....

Jag har surfat runt på Facebook, jag hittade någon som ledde mig till någon annan, plötsligt hade det gått en timme. Det sjukaste är att på vissa sidor så kände jag igen fler personer än vad jag gör hos mina egna vänner. hahahaha


Facebook is a new drug, and its very addicted.


JönköpingHelgen har spenderats i Jönköping. Jag var och hälsa på en god vän som bor där. Hon har bott där i två år och det är ju lite pinsamt att man inte varit där före. Men nu blev det av iallfall. Det blev en väldigt spontan grej, men det är ju det som är roligt.

Jag åkte ner i fredags eftermiddag med buss och somnade ganska omgående på bussen. När jag kom så blev jag upplockad av Karin och sen gjorde vi oss ordning för middag på stan. Blev middag på en mysig spansk inspirerad resturang med olika tapas rätter. Sen efter det blev det två bar besök.

På lördag vaknade vi till strålande sol och tog bilen ut till Gränna. Gick ut och in ur polkagrisbutiker. Sen åkte vi tillbaka in på stan, käkade lunch, fika och gjorde lite shopping.

På lördagkvällen blev det förfest hos en kompis kompis till Karin, en del blandat folk väldigt trevlig. Taxi ner på stan och in på Karlsson´s. Där tappade vi väl ganska mycket bort oss på en gång. Men det blev hallon daiquries från en väldigt söt bartender. Det var den hypade drinken den kvällen så det bar till baren ganska omgående efter entree. Vi dansade inte så mycket utan det blev mest massor med snack med killar (!)

När stället stängde vid två tiden kom vi ut och då springer jag in i två stockholmskillar (87'or)! Så jäkla dryga men roliga. Jag är ganska elak i några kommentarer men det får man vara ibland. Jag säger till killen, som svar på hans dryga stil, " det finns ju en anledning till att du inte kommit på stockholms universitet eller handels så droppa attityden". Killen sa inget men han verkade som han förstod vad jag sa. Eller nåt? hahahhaha

På söndagen åkte jag hem med bussen kl 16. Jag somnade direkt och sov i tre timmar. Sen vaknade jag strax innan stockholm och vi stod still i köer. Jag var så jäkla hungrig så jag var tvungen att ta en banan. Men min slängpåse var borta. Så jag frågar försiktgt min granne om jag kan få låna hans påse för att slänga skalet. Det tar den här killen som the key to conversation. Han ställer frågor till mig i typ en timme. Det var allt från vad jag gjort i jönköping, om jag var trött, var jag bodde, om jag jobbade, vad jag gjorde på fritiden osv osv. Han var ganska osocial endå, man fick inget flow i konversationen och log aldrig riktigt ordentligt, skrattade inte en gång och hade samma röstton hela tiden. 

Han: vad läser du för bok?
jag: En deckare, Camilla Läckberg
Han: läser du mycket deckare?
Jag; jo det har blivit en hel del, jag gillar dem. 
Han; jag har aldrig läst en deckare
Jag; jasså,
Han: ja men jag har sett konceptet på TV
Jag; jasså det har du
Han; ja, jag läser mer Harry Potter, det är ju lite deckare kanske, man samlar ledtrådar och så
Jag; jo, jag har inte läst Harry Potter, men jag har sett konceptet på TV. 

Iallfall så var helgen otroligt trevlig och roliga. Tack Karin! 

Nu är jag fröken trötter, blev anklagad för att ha mens på jobbet. Dom tyckte väl att jag var lite kort i tonen. hahahhaha
Men jag fick en jäkla massa respekt i och med att killarna trodde jag var på dåligt humör. Jag tror det är min whisky-röst som gör det. Jag har en förmåga att få en väldigt mörk röst när jag är trött. 

Men jag har varit och tränat ändå idag. Blev arobics dans för tredje veckan i rad. 

Den här veckan är ganska lugn, jag behöver verkligen det för att landa i mig själv lite granna. Sen har jag knappt några pengar kvar heller så det blir mycket rester i veckan. 

Nu tv och sen sängen! 


  

Shit, vad livet går fort just nu

Dagarna bara flyger iväg. Det går så fort. Agendan är fullspäckad flera veckor framåt i tiden.

 Någonting är på G. Det känner jag. Får se om detta är en bestående förändring eller om det bara är något tillfälligt.
 
Jaja jag har lite för mycket tankar och lite förvirring för tillfället.

Jag vet inte hur jag ska få ner något av det jag har i huvudet på papper. Men snart så måste jag nog.


Världens mest kryptiska blogginlägg. Håll till godo.


Grymt mycket att blogga om

...men jag kommer inte på något just nu. Just nu är jag bara grymt trött istället för bloggsugen. Men om det hade varit kl fem i morse så hade jag haft massor med uppslag till blogginlägg.

Låt mig se, det var

- trettioårskris (har jag eller kommer jag få) + mina föregående kriser som jag upplevt. Flytt till Örebro, 20-årskris, förlora min livskärleks-kris osv.
- gamla vänner, ja alltså inte att dom är gamla utan gamla som i dåtid.
- pengar

Vi får välla se om det blir något inlägg om detta i framtiden.

Nu, sova.....

sleep tight where ever you are!

Systra min

Nu ska jag åka till Arlanda med familjen för att vinka av min syster som ska plugga i Österrike en termin. Det kommre säkert gå jättebra för henne och hon kommer ha sjukt kul.

Sen resten av dagen blir det lite fixanden här hemma, träning och middag hos en kompis.

Det blir nog en bra söndag även fast hon åker..

ha en bra söndag alla!

(bort med jobbångesten, se inlägg längre ner om fredagar)

Skratt

vilken förlösande känsla det är att skratta mycket. man känner hur hela kroppen bara slappnar av. Jag var helt säker på att jag skulle ha träningsvärk i magen idag. Men det har jag inte. Vilket jag är glad för för det måste ju betyda att jag skrattar en del i mitt liv.

Men shit igår. Vad vi skrattade och hade roligt. tyvärr var jag tvungen att gå lite tidigare än de andra för att komma hem med en tunnelbana. ´

Hela Sverige drar en kollektiv suck....

.....det är fredag!

är det inte lite konstigt?

När folk frågar, hur är det? är svaret jodå det är ju fredag. Alla nickar instämmande, förstår precis. Nu får vi tillbaka vårt liv för två dagar. Allt ska göras, vänner ska träffas, middagar ska lagas, det ska städas, det ska tränas, (nu tänker jag som den singelbrud jag är, tänk då att ha familj).

Hur lever vi våra liv då?

Jag tror mitt nya liv började idag

Ni vet hur man säger att man ska börja sitt nya liv på måndagar. Idag tror jag faktiskt att jag gjorde det!

jag har varit och tränat!!

Arobics dans, det var skitkul.

whoo

jag orkar inte mer

46 mail, det är inte hanterbart. Nu har jag satt upp kriterier. Åh om jag kunde sätta upp en blogg om detta, ha! det kanske jag ska.  Eller det skulle nog vara elakt. Eller??

Jag har förlorat min oskuld

Dansat hela natten på Golden Hits! Det var så kul!