Mitt 2007

Halvligger här i soffan och är så jäkla trött och bakis efter utgången igår kväll. Jag och några vänner från jobbet började kvällen på den nya Skybaren i skatteskrapan. Riktigt bra bar, med världens utsikt. Stockholm är otroligt vackert. Nästa gång blir det en kaffe en ljus vårkväll. Efter det blev det taxi till Golden, nja får jag nog säga. Lite folk och dålig musik.

Så nu när jag ändå sitter här bakis och dan så skulle jag kunna göra en liten recap på året som gått och ett siande om vad som komma skall.

2007
Lägenhet: Samma lägenhet som 2006 :) Lite bättre dock, äntligen blev lägenheten "klar" och inflyttningsfest annordnades i februari. En skön kväll med mina vänner. Kul att få visa upp lägenheten. Största inköpet var nog 32" tvn och den dyra men snygga tv-bänken.
Jobb: Jag började mitt nya jobb 1 januari 2007 och det har varit ett händelserikt år med massor med nya kunskaper och insikter. Jag har även haft samma jobb under hela 2007, vilket är en bedrift och har aldrig hänt tidigare. Mycket kurser under året och duster med datasystemet. Det har varit ett roligt och lärorikt år. Jag har även gjort några nya vänskaper som betyder mycket för mig.
Pengar: hänger väl rätt så bra ihop med tidigare punkt. Med jobb kommer pengarna :). har fått göra ett ITP-val som låg som ett tungt dåligt samvete i många månader innan jag skickade in valen och papprerna. Räntan har dragit iväg under året och det innebär att man får lite mindre pengar att röra sig med, men det är det värt (se punkt ovan)
Resor: Året började med spanien, sen spenderades tre veckor där nere under sommaren, Österrike hann vi med under allhelgonahelgen och hälsade på lillsyrran som pluggar där och nu avslutar vi året i spanien igen. Jag tog även bussen ner till Jönköping en helg i september och hälsade på min vän Karin.
Pojkvänner: Nja den här punkten har inte så mycket att delge, året har varit pojkvänsfri.
Kärlek: Nej, ingen kärlek här heller
Potentiella förlorade pojkvänner: 2
Vänner: Detta år har varit ett bra år på vänfronten. Jag har lärt känna nya människor detta år och några har utvecklats till vänskaper, gamla vänskaper har fått lyft och andra kanske har skynkit undan. 2007 var även året när Facebook fick sitt genomslag. Detta blev året när jag återfick kontakten med några gamla vänner, kunde ohämmnat och totalt skamlöst spionera på gamal skolkompisar, jobbkompisar och bekanta. Jag hade aldrig fått veta vilka som gift sig, fått barn eller umgicks utan facebook. Yey!
Böcker: Jag har alltid läst mycket böcker, men 2007 var ett rekordår. Jag snittade en bok om dagen under sommarsemestern och nu blev det säker fem böcker under julledigheten. Det mest jag har läst detta år var deckare däribland Stig Larssons triologi. Det gick så långt att jag drömde till slut deckarhistorier på nätterna. Årets sista bok var dock "Ingen äger mig" en biografi. 
Dröm i uppfyllelse: Detta var året då jag fick två drömmar genomförda. Ja faktiskt det är så det är, man betalar en jäkla massa pengar för att genomföra sin dröm eller så jobbar man stenhårt (som exempelvis för sina examen).

2008
Lägenhet: Ja det blir samma lägenhet under hela 2008, det kan jag nog med stor säkerhet lova. Några renoveringsprojekt kommer nog att göras under året. Badrum och sovrum ska få sig ett lyft.
Jobb: Det kommer att bli samma position och samma jobb under 2008 men jag kommer förmodligen att ändra mina arbetsuppgfiter och ansvaret kommer att växa. Det ska bli kul att gå in i ett nytt år och ha ett år i erfarenhet och kunna göra det bättre. Det är så mycket enklare och smidigare när man kan saker och ting.
Pengar: Ja nästa år kommer bli lite intressant. Det blir en ny löneförhandling i mars vilket kommer förhoppningsvis att pigga upp ekonomin. Sen ska jag nog börja pensionsspara, CSN inbetalningarna kommer väl att gå upp men inkomsskatten går ner. Räntan? ja det blir den stora frågan under 2008.
Resor: Året börjar i spanien. Jag vill så gärna åka över till USA i vår. Spanien i sommar blir givet. Sen får vi se.
Pojkvänner: Hoppet är det sista som överger en
Kärlek: En himmlastomande kärlek skulle ju inte sitta helt fel
Vänner; jag vill bara att mina vänner ska må bra under och att vi får många roliga stunder ihop och ställer upp för varandra när vi behöver varandra.  
Böcker: Undra om det finns kvar några böcker på Pocket-shoppen för mig att läsa?
Drömmar: Designerväska!!


Ett av livets mysterium

När man tvättar en vanlig tvätt så tar alltid programmet upp mot en timme, men när man tvättar för hand är man alltid klar efter fem minuter.


Vi bär alla våra åldrar

Det är ett uttryck som jag har, sedan första gången jag hörde det, bärt med mig som en sanning. Jag kan verkligen känna mig ålderslös ibland. Det kan vara när jag kryper upp i soffan nära mamma och lägger huvudet på hennes bröst och hon håller om mig, är jag fem, tio, tjugo eller tjugosju? När jag går ner mot stranden i Mil Palmeras så möter jag alla mina sommrar och jag kan för en stund glömma hur mitt liv ser ut just nu. Jag bär med mig mina barnsliga gammla drömmar, mina traditioner, mina årtionde, mina värderingar och åsikter från år till år, och väldigt lite förändras genom åren samtidigt som förändringarna är otroligt stora.

your side of the conversation is unrelevant to me

Måndag: jobb, möta upp E för middag och fika på stan. Alldeles för länge sedan sist. Lite shopping före det.
Tisdag; jobb, tvättid, förberedelser för packning till Spanien. 15 kg, kul!
Onsdag; jobb, hemmakväll, för att orka med...
Torsdag; jobb, utgång med kollegor, Klackarna i taket
Fredag; jobb, städa av kontoret, betala räkningar, packa det sista, sova
Lördag; planet till spanien!!

Idag är det lite fixning och städning som gäller.

Festen igår hos Ior, som är den första av oss att fylla 30, var riktigt rolig. Vilket party det blev. Strumporna satt nästan fast i golvet när man gick och folk dansade för fullt.


laddad

Sitter här och väntar på Idol-finalen, hoppas hoppas att finallåten är bra för det är ju det enda vi kommer att höra det närmaste halvåret.

Well well, ytterligare en vecka avklarad. Den gick rätt så fort, men varit fylld av jobb. Måste till och med jobba i helgen. Men det är bara två veckor kvar till jul och det märks på jobbet. Det är stressigt!

En väldigt tom helg framför mig, förutom lite jobb framför datorn. Ska nog fika hemma hos S, kanske kan spinna vidare på våra miami planer :) Annars så ska jag laga god mat, städa, gymma, fixa och dona.

Trevlig helg!

Jul i mitt hus

I söndags så firade jag första advent här hemma med mina vänner. Det var jättetrevligt, jag hade verkligen bullat upp med glögg, saffranskaka, kladdkaka, pepparkakor, lussebullar (tack suzan) och godis. Jag hade julmusik på och städat och fejat hela dagen. Nu är det julpyntat och jag myser verkligen av att komma hem på kvällarna.

Annars då, jo jag kämpar på, tar en dag i taget, och försöker att se ljuset i tunneln. Låter som jag är sjuk, nej det är jag inte jag är bara sjukt trött och jobbet tar alla krafter just nu. Veckorna fram till jul kommer att gå så fort. Jag hoppas att nervarvningen i spanien kommer att sätta fart på hormoner, enzymer och dopaminer.

Det är jobbigt på jobbet just nu men igentligen orkar jag inte ens prata om det. Jag tycker det är jobbigt att dela med mig för det betyder att jag måste förklara så mycket och det har jag inte energi till. Jag vill bara att någon ska förstå, dela samma erfarenheter.

Jag är stressad på ett sätt som jag inte känner igen från tidigare stress situationer. Jag har stressymtomer som jag inte känner igen heller. Jag vill bara sova, vara för mig själv och inte få några som helst krav ställda på mig. För ärligt, jag tror inte jag skulle kunna leverera.

Att se fram emot den här veckan, ja det skulle vara den en så länge helt oplanerade helgen (första på länge). Å på söndag kl 20 på kanal 3 så kommer min favorit film att visas, Love actually.