Förändringar

Jag är inget fan av förändringar, har nog aldrig varit. Jag vill hinna tänka och förbereda mig på det som komma skall. Jag blir stressad och allmänt stingslig. Men ändå så förändras mitt liv konstant. Ja jag vet, det gör det. Men jag menar på så sätt att jag byter jobb ungefär var fjärde månad, kille ungefär varannat år inser att min utbildning som jag valt var kanske inte helt rätt och går in på ny bana. För att vara en tjej som inte gillar förändring så verkar jag väldigt förändringsbenägen. Vilket är tur iförsig. För annars hade ju inget hänt. Jag menar jag hade förmodligen aldrig flyttat till Öret, aldrig lärt känna nya människor som berikat mitt liv något fantastiskt, pendlat fram och tillbaka mellan stockholm och europa för att träffa pojkvännen.

Att byta jobb är underbart. Man märker faktiskt hur ett jobb leder till ett annat. Hur alla dom där timmarna på skitjobben betalat av sig i det långa loppet. Tack att jag inte är rädd för att ta jobb som inte är de mest glamorösa, och det skönaste är att jag gjorde det när jag pluggade och behövde lite extra cash och inte behöver ta dem nu. Okej nu har jag gått från ämnet, förändringar.

Men jag kan bara säga att förändringar är för det mesta enbart av godo, för det är alltid början till något helt nytt och man blir en erfarenhet rikare.Det är som att bli lite pånyttfödd varje gång.

Nu promenad, det är underbart väder ute.

ps. jag väntar på lite mer detaljer för helgen :) Kram

Hej, Hej, Hej

Tillbaka i Stockholm, åh det är skönt. Idag har jag shoppat för massor med pengar. Men allt var billigt var för sig, men det blir mycket pengar tillsammans. Bäckar små gör en å. Jag köpte två toppar på H&M, en vinterkappa på Vila och en granitfärgad tröja på VeroModa. Jag håller på och förnyar och kompletterar min gaderob. Det är kul. Nu måste jag köpa mig en svart väska och svarta stövlar + ett par stövletter. plus plus plus. Det finns så mycket jag vill köpa just nu. Tyvärr är det månaden med lägsta lönen i och med att det är juli lönen som kom nu där jag tog 13 dagar semester och jag försöker spara så mycket som möjligt för lägenheten.

Kalmar var trevligt, jag har mainly sett två saker. IKEA och Kalmar slott. Sen av misstag åkte vi över Ölandsbron. Fråga mig inte hur man kan göra det av misstag men det gjorde vi. Så jag var som utomlands fem minuter fast det inte är utomlands, men det känns så ändå. Vi vände vid brofästet och åkte tillbaks. IKEA var roligt, då kunde jag ostört lyssna på kalmariterna och skratta bakom en bokhylla åt deras roliga dialekt. Sen gick vi en guidad tur på kalmarslott. Helt underbart. Åh vad jag älskar svensk historia med alla dessa knäppa kungar som åkte runt bland sina slott och renoverade dem och tog in skatt. Men även den mörka historien med fängelsehålorna och dess fångar, det var grymt. Undra hur skjutsingen vi har blivit så humana på senare tid? men tur är väl det.

godnatt godnatt

Kalmar Kalmar

Jag ska till Kalmar imorgon och stanna över helgen. Min syrra pluggar där så nu ska familjen ner och hälsa på. Hon har målat om i sin hall så det ska bli kul att se.
Tänk om man själv hade kunnat göra det när man var student. Men det är skillnad på att ha en bostadsrätt och en studentlägenhet.

I kalmar pratar dom roligt, det är en sån utpräglad småländska som är hemsk rolig att imitera. Ni skulle ha hört mig i fredagsnatt när jag vinglade upp för Birger Jarlsgatan och sa "jag kommer från kalmar" och "det går bra för sverige" på min värsta/bästa kalmar imitation. Jag är så rolig ibland.....
Bakgrunden till att jag gick runt på detta sätt var inte lika rolig dock. Men det är en helt annan historia.

En gång var jag i Kalmar i studentsammanhang, det var kul. Då sjöng vi kalmarvisan. Åt på studentpuben och dansade på kåren.

Nu ska jag packa.

Ha en bra helg!!

Bluff och Båg

Här ska ni få höra: uppenbarligen skulle alla dessa kändisar varit på sturecompaniet i fredags, enligt stureplan.se:

"Under kvällen syntes bland andra Peter Forsberg, Lena Philipsson, Martin Dahlin, Annika Leone, Cecilia B Jonsson, Ulf Ekberg, Runar Sörgaard, Anders Lettström,Stefano Catenacci, Gustav Magnusson, Sofie Fahrman, Fredrik Bremberg, Tommy Rönngren, Henrik Bratt, Olof Larsson, Henning Nordenstam, Joakim von Ditmar, Fredrik Plyhr, Richard Öhman, Sabine von Gaffelle, Jesper Blomqvist, Urban Edenström, Daphne Leon, Anders & Madeleine Rahm, Marcus Starberger, Ola Halvarsson, Sven Olof Johansson, Victor Appelqvist, Therese Gromell, Marie Polsjö, Fredrik von Essen, Jesper Salen, Svante Tegnér, Oscar Engelbert, Systrarna Bergström, Robert Hållstrand, Monika Johnsson, Ebba von Sydow, Tilde de Paula, Micke Svensson, Mattias Trottzig, Björn Tideman, Nina Philipsson, Coci Philipsson, Fredrik Wahlman, Fredrik Bremberg, Jonas Lichter, Cosmo Wachtmeister, Marcus Dunberg och Caroline Hannah"

okej jag vet inte ens vilka hälften av dessa personer är, men jag såg inte en endast av dem.

dock finns det en bild på killen, som spillde sin drink över oss, danspartner, oh my godness, käka lite botox eller gör en ansiktslyftning. Du ser ut som 200 år. Men inte en bild på honom, jag visste ju att han inte var nåt.


lista - jag kompenserar

A is for age:  26
B is for booze of choice: Vodka + redbull (men en stark bubblare är swepes)
C is for career: inom personalområdet
D is for your dad's name: Erik
E is for essential items to bring to a party: sprit, partyhumör, sexighet, partykläder
F is for favourite song at the moment: ingen

G is for favourite game: drinklekar
H is for home town: stockholm
I is for instruments you play: inget
J is for jam or jelly you like: det är inte gott

K is for kids: jodå, två stycken of my choice
L is for living arrangements: snart min egen lägenhet
M is for mother's name: Eva

N is for name of your crush: Arjan
O is for overnight hospital stays: en gång när jag var 6 år och opererade bort halsmandlarna

P is for phobias: höjder och kräldjur
Q is for quotes you like: "Freedom is only another word for nothing to loose"
R is for relationship that lasted the longest: 2 år
S is for sartorial style: jag gillar Zara, Vila, Mexx, Wera på Åhlens, Express i USA, osv osv.
T is for time you wake up: kl 6.15
U is for underwear: string
V is for vegetables you love: ruccula, tomater, lök, avocado (?), morötter, rödbetor, kål, nu kanske jag är inne på rotfrukter. Inte så stor koll.
W is for weekend plans: precis avslutat denna
X is for x-rays you've had: bara hos tandläkare
Y is for yummy food you make: min pasta med köttfärssås, den är jag känd för
Z is for zodiac sign: kräfta

Veckan som gått

Det här är första kvällen jag är hemma på flera dagar. Jag har bott inne i stan med en kompis och roat mig var kväll. Det har varit cafe-besök, bar-besök, power-walks, shopping, goda middag, goda drinkar, fest och bakfylla. I kväll ska jag bara ta det lugnt och se en film lite senare.

I fredags var vi på sturecompaniet och nu har jag bestämt mig för att det är sista gången om jag och mina tjejkompisar inte är desperata efter att få prata lite engelska. Det är mest internationellt folk på det stället. men det jag absolut inte gillar är uppdelningen på "folk" och "folk". Det absolut roligaste är dock att man försöker skapa ett A-lag och ett B-lag, där det är uppenbart att A-lagare hänsvisas till B-laget och A-laget består av B-lagare. Vilka apsvin det finns på det där stället och en riktig a-lagsmänniska skulle aldrig spilla en drink på en tjej utan att be om ursäkt och kompensera på något sätt. Den kille ska bara vara glad att jag flyttade på min gucciväska två sekunder innan drinken kom flygande. Annars hade inga röda avspärrningar i världen stoppat mig.

En ny arbetsvecka framför mig, med ett spännande möte på tisdag som jag verkligen vill veta vart det leder. 

sov gott nu

kram kram

 Mina ord definierar mig

Alex Schulman menar i sin blogg (stureplan.se) att orden som finns i "mina ord" på din mobiltelefon definierar vem du är. Jag var bara tvungen att kolla min folder oxå, här är den....

Amano (ingen aning vad det är, kan vara en resturang)
Arjan (pojkvänsnamnet)
emij (ingen aning)
Fuck (mycket användbart ord)
interesting (ett försök till engelska)
linn
LV
Nicole
Nl (ingen aning)
overreacting
passet
resturante (vilket språk?)
Puss
puss
pussar
vero
up
Wake

jo faktiskt, man kan läsa in ett antal saker i detta. Vilka människor som står/stod mig nära. Vilka språk jag sms:ar på (engelska/svenska), intressen så som att köpa och titta på märkes väskor och att resa.
och Fuck är det bästa svärordet.

Jag har blivit med lägenhet

Budgivningen gick bäst och lägenheten är min. Finally! en helt underbar lägenhet. 54 kvm, ordentligt kök med plats för matplats och stort sovrum. Fräscht badrum och balkong. 4 min från tunnelbanan (12 min till slussen) och 6 min från päronen (hahhahahah) perfekt där har vi bil, trädgård, mat, fast telefoni (som jag inte tänker ha) osv.

Helt seriöst, det gick fort. Jag var och kollade i måndags, skickade mamma och pappa i tisdag, budgivningen startade i onsdags och avslutades på torsdag eftermiddag. Sen var den vår.

Inflytt i månadskiftet september/oktober.

Jag flyger på små moln.

Brännskada och Budgivning

Ja, jag vet jag är sämst för tillfället. Men iallfall så har det inte hänt så mycket sedan jag postade sist. Jag har gått excelkurs i två dagar. Det var kul och mycket lärorikt. Men det roligaste var ju att det som verkligen ingår som arbetsuppgift i mitt jobb är att arbeta med listor och det kom sista timmen på sista dagen. Så när jag äntligen har en advekvat fråga då har läraren inte tid, och vi ska få diplom och sluta.

Träffade en god vän i tisdag och åt middag på ciao ciao's uteservering. Jag fick dock brännskada på tungan pga den varma pastan. Som jag naturligtvis går och känner på hela tiden. Aj Aj Aj

what else, jo jag är mitt uppe i en budgivning på en lägenhet så please håll tummarna.

men nu sängen för jag är så sjukt trött
sov så gott
Lista


Favoriter

Restaurang:
Döden i grytan, men jag älskar att gå ut och äta, så många favoriter blir det.
Maträtt: Sushi
Efterrätt: Chockladmousse

Klädbutik: Zara
Designer: Jag gillar märket Gucci
Jeans: Levi's, American Eagle och amrikanska Express
Modell: Gisela

Parfym: Addict
Lipgloss: Dior, Cliniqes lipbalm, Estee Lauder,
Hudvårdsprodukt: Clinique

Artist: Många favvosar
Tidning: Brittiska Cosmopolitan, men sen läser jag allt jag kommer över

Nu ska jag fortsätta min städning, imorgon som sagt kräftskiva och söndag förmodligen bakis och lägenhetsvisning.

trevlig helg

Unika partiet

läste precis om Linda Rosings parti som hon ska leda in i riksdagen. Vad pinsamt. Jag lovar att man kommer inte höra ett skit om det här om någon månad. Hon hade ju precis börjatå ett nytt jobb ju.
Stackars tjej, henne kan man verkligen lura in i vad som helst. Snacka om noll självrespekt och så expressen som sätter det på löpet. Pinsamt Pinsamt Pinsamt. Jag skulle hellre vilja se en artikel med "hjärnan" bakom det här nya "partiet".

Annars då, vad händer och sker i mitt liv. Nja inte mycket. Fortfarande ensam hemma och det börjar märkas i kylskåpet och inspirationen är noll i matväg. Jobbet fortfarande jättelugnt, folket kommer tillbaka nästa vecka, men då är jag på kurs måndag och tisdag så det är ju skönt. Försöker få så mycket som möjligt gjort nu så inget behöver ligga kvar när nya arbetsuppgifter kommer in. 

I helgen blir det kräftskiva, det ska bli roligt, mindre roligt dock att behöva gå på systemet på fredag för att jag glömde det i dag. Sen ska huset städas för mamma och pappa kommer hem om några dagar. Jag ska även försöka hinna med en lägenhetsvisning på söndag så jag får inte vara för bakis. 

Ikväll ska jag försöka komma i säng tidigt, jag är så trött. Varje morgon har jag tänkt att "jag måste sova mer". Men i och med att det inte finns nåt på TV i dag så ska jag krypa i säng snart.
 
ha en skönt helg


listor är roliga

GILLAR DU ATT
ge kramar:
ja det gör jag verkligen, speciellt att kramas med en trevlig kille
ge massage: Nej, jag får bara så himmla ont i händerna
gå promenader i regnet: nej det gör jag inte, man blir så blöt.

ÖVRIGT
vad gjorde du förra sommaren: ARBETADE!!!fy fasiken vad skönt att jag aldrig ska arbeta där igen
svär du för mycket: nja, periodvis.
när duschade du senast: I morse
vilken färg är det på dina byxor just nu: rosa pyjamasbyxor
vilken färg är dina underkläder: svarta
vilken låt lyssnar du på just nu: Jysk, reklamjingle
vad var det sista du sa: "jag har äntligen köpt en klänning"
vad är brevid dig just nu: Min byrå som är kombinerad sängbord, överbelamrat med smink och produkter
hur ser ditt skrivbord ut (till datorn): ligger med datorn i sängen, men mitt bord är ganska städat
vad var det sista du åt: chips
vem vill du spendera resten av ditt liv med: Mannen jag gifter mig med
har du en lavalampa: nej.
hur är vädret just nu: molnigt
vad gjorde du igår natt: Sov
vem pratade du sist med på telefon: en god vän
vad gör dig glad: mina vänner
vart skulle du vilja åka: på shopping resa i USA
för att shoppa: USA
för att festa: Espania
för att ha sommar: Mil Palmeras, Spanien
vill du ha barn: ja
vad ska dom heta: det vet jag inte, men mitt efternamn i allfall


klänning

Jag har äntligen hittat och köpt mig en klänning. Jag har varit ute efter en wrapklänning sedan i våras men först nu hittat en i Weras höstkollektion för (ynka) 450 kr. Jag hann inte gå igenom wera mer ordentligt men det kommer jag definitivt att göra. Det är fina kläder och de har XS som passar mig. Jag menar om jag kan hitta en klänning som funkar i längd så måste det finnas andra kläder som passar mig.

Det är superbra.