Kvinna=sex

Om det blir en friande dom i stureplansfallet blir tolkningen av det ganska läskigt. Innebär en friande dom att om jag som kvinna har sex med en man som urartar och det genomförs saker som jag inte vill inte har blivit våldtagen i och med att jag var med på att ha sex från början. Innebär det att män behöver inte bry sig om, om en kvinna vill sluta ha sex mitt i.

Hur många av oss har inte varit med om det, man har varit tvungen att avbryta sexet för att något gör ont eller för att man inte vill ligga kvar i någon typ av ställning. Om det då fortsätts så är det inte ett övergrepp?

I min värld är det det och kvinnor i Sverige måste stå upp för sina egna kroppar och säga NEJ. Anmäla allt som inte har gått rätt till och tvinga det upp i rättegångar. För även om lagen inte är på kvinnornas sida så måste moralen och etiken upperätthållas. Det är inte rätt att skada en kvinna under samlag, det är inte okej att våldta och slå kvinnor, det är inte rätta att lämläsa och döda kvinnor.

Varje man i detta land borde ställa sig upp och säga att dom inte ställer upp på domstolarnas tolkning av manlighet. Att vara man är inte att vara ständigt kåt och inte kunna behärska sig. Att vara man är att vara en människa med empatiska och sympatiska tankar och känslor. Som vill ha ömsesidigt sex där kvinnor får stöna och bevaka sin sexualitet.

En våldtäkt handlar aldrig om sex! det handlar om makt och förnedring.

Så länge som kvinnor inte är lika inför lagen och våra kroppar anses vara allmännt gods att utnyttja som en man behagar så kommer kvinnor aldrig anses vara jämställda med män.

vi kommer aldrig komma in i styrelserummen så länge som män vet att våra kroppar innebär tillgängligt sex. Inför samtycke i lagen såsom EG-domstolen har förelagt alla EU-länder att göra och inse psykologin bakom våldtäkter och sexuellt våld.

Kvinnor äger sin egen kropp, vi ska säga JA till att ha sex, inte behöva säga NEJ!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback